Méhpempővel a változó kor ellen

A változókori problémákra megoldást nyújthat a méhpempő

A női hormonális működés ívének a vége a változókor vagy más néven a klimax. A női reprodukciós időszak a nemi éréstől kezdődik és kb. 45-50 éves korig tart. Ezt követően az ösztrogénszint csökkenése miatt rövidül a peteérés és vele együtt a ciklusok hossza, majd szépen lassan az egész folyamat leáll.

A klimax a menopausát (menstruáció végét) kb. 5-6 évvel megelőző (premenopausa) és kb.5-6 évvel követő (postmenopausa) időszak. Menstruáció végéről - magáról a menopausáról - akkor beszélhetünk, ha az utolós ciklus óta eltelt egy év úgy ,hogy ujabb menstruáció nem jelentkezett. Bár ez egy teljesen természetes és normális folyamat, nem pedig betegség, mégis számtalan olyan kellemetlen tűnetet hozhat magával, amelyek a nők mindennapjait megnehezítik.

Klimax (menopausa) tűnetei:

  • hőhullámok
  • gyakori fejfájás
  • fáradság
  • hízás, melyet nem életmód váltás okoz
  • alvászavarok
  • depresszió
  • kiegyensúlyozatlanság
  • éjjeli verejtékezés
  • pszichikai feszültség
  • emésztési zavarok, gyakori székrekedés, gyomorégés, epegörcs, epekövek kialakulása
  • vérnyomás ingadozás vagy magas vérnyomás
  • hátfájás
  • hajhullás
  • szőr serkenése nem kívánt helyeken (pl. arc)

A klimaxot kísérő számtalan tűnetre alkamazták már az orvosok a méhpempőt sikerrel, ezek között volt a depresszíó kezelése, a pszichikai feszültség enyhítése, a hormonszint stabilitása, vérnyomás ingadozása, emésztési zavarok csökkentése, alvászavarok enyhítése.

A méhpempő mind a pre- mind pedig a postmenopausás tűnetek enyhítésére alkalmas.

Premenopausa esetén serkentheti az ösztrogénszintet a szervezetben, így segítve a ciklus minnél további fenntartását és szabályozását. Postmenopausa esetén pedig a kellemetlen tűnetek enyhítésére lehet alkalmas.

2018-ban egy japán kutatóorvos csoport végzett felmérést klimax alatt álló nőknél és arra voltak kíváncsiak, hogy a méhpempő enyhíti-e a klimax kellemetlen tűneteit. Bár ők a felmérésben részt vevő hölgyeknek egészen rövid ideig adtak méhpempőt, viszont azt nagyon magas dózisban tették és megállapították, hogy még a klimaxot kísérő hátfájás is enyhült a kontrollcsoporthoz képest.

Ezen kutató csoport a méhpempő klimax tűneteire gyakorolt jótékony hatását a méhpempő 10-Hda sav tartalmával magyarázta.

Mi is az a 10-HDA sav?

A tiszta méhpempő legkülönlegesebb összetevője, melyet a természetben sehol máshol nem találunk meg, csak és kizárólag a méhpempőben, mesterséges előállítása nem lehetséges.

A 10-HDA sav antibakteriális, gomba és vírusölő, gyulladáscsökkentő hatóanyag, úgy is mondhatjuk, hogy természetes antibiotikum. Hozzásegíti a szervezetet a kórokozók leküzdéséhez, valamint a szabad gyökök eltávolításához. A vitaminokkal együtt erősíti a szervezet védekezőképességét a betegségekkel szemben, valamint a már kialakult megbetegedések leküzdésében nyújt segítséget.

Menopausa tűneteinek enyhítésére ajánlott a méhpempőt 90 napon át, napi 1 grammjával szedni. (Dr. D. Georgev kutatásai alapján)

 

 

Forrás: https://www.hindawi.com/journals/ecam/2018/4868412/

Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
16.800 Ft
14.990 Ft
Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhkenyér
Méhkenyér
12.990 Ft
12.990 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
2.190 Ft
2.190 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Hársméz
Hársméz
2.690 Ft
2.690 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhpempő 200 gramm
Tiszta Méhpempő 200 gramm
33.600 Ft
23.990 Ft