Hogyan szedjük a méhpempőt? Javasolt méhpempőkúrák különböző betegségekre ABC sorrendben

Az alábbiakban összeszedtünk néhány olyan esetet, amikor a méhpempőt szokásostól eltérő módon érdemes fogyasztani.

 

Alkoholizmus

Nemrég fedezték fel a méhpempő hatékonyságát ezen a területen, az eredmények meglepőek voltak az orvosok számára.

Az elvonási tünetek megszüntetésében, az alkoholizmus kezelésében a méhpempő nagyon hatékony.

A kutatások azt bizonyították, hogy a napi adag méhpempő százszorosát fogyasztva az alkohol problémákkal küzdők esetében legtöbbször megszűntek az akut elvonási tűnetek (reszketés, szorongás, inkoherens gondolkodás stb.).

Ajánlott adagolás: a kúra kezdetén egyszeri 25 gramm tiszta méhpempő, majd napi 5 gramm méhpempőt kell szedni és a 3 hónapos kúra végére az adagot le kell csökkenteni napi 2 grammra.

 

Álmatlanság

A méhpempő bizonyítottan javítja a közérzetet, megszünteti az álmatlanságot, étvágytalanságot. Feltölti a szervezetet vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel.

Adagolás: 1-2 hetes szünetekkel, 30 napos kúrák alatt, napi 2 - 4 gramm tiszta méhpempő fogyasztása javasolt.

 

Alzheimer-kór

A méhpempő acetilkolin tartalmának köszönhetően stimulálja az agyi őssejtek növekedését, ezáltal hatékony eszköz az Alzheimer-kór megelőzésében.

A méhpempő szabad gyökfogó képességgel rendelkezik, és nagyon hatékony antioxidáns, képes megállítani a degeneratív folyamatokat a központi idegrendszerben.

A méhpempő védi a térbeli tanulást és a memória teljesítményét.

Ajánlott 10 napos kúrákat tartani, 20 napos szünetekkel. A kúrák idején pedig napi 5 - 10 gramm tiszta méhpempő fogyasztása javasolt. A kúrákat évente 6 alkalommal érdemes megismételni.

 

Bőrápolás

A méhpempő fogyasztásával nagyon sokat tehetünk bőrünk szépségéért, egészségéért. A méhpempő normalizálja a faggyúmirigyek működését, ennek köszönhetően csökkennek a pattanások és a bőrgyulladások. Serkenti a bőrsejtek metabolizmusát, ami elősegíti a bőr nyomtalan és gyors hegesedését. Növeli az ösztrogéntermelést, így a bőrt finommá, selymessé és rugalmassá teszi.

A méhpempőt nemcsak fogyaszthatjuk, használhatjuk külsőleg is.

Külső használat esetén a méhpempő bőrre kenve fiatalító hatással bír. Kenjünk a bőrre egy vékony réteget, hagyjuk rajta 15 percig, majd langyos vízzel mossuk le, és hagyjuk bőrünket megszáradni. Nem kell megijedni, ha a bőr kipirosodik vagy megráncosodik amíg a méhpempő rajta van, ez a kezelés velejárója.

Pár órán belül a bőr láthatóan finomabb és fényesebb lesz. A kezelést meg lehet ismételni 1-2 naponta, így a ráncok, foltok, elszíneződések fokozatosan eltűnnek.

 

Cukorbetegség 2-es típus

A tiszta méhpempő egyik leghatékonyabb felhasználási esete a 2-es típusú cukorbetegség esetén áll fenn. A tiszta méhpempő drasztikusan csökkenti az inzulinrezisztenciát a szervezetben. A méhpempő hatására a hasnyálmirigy felszabadul a fokozott inzulintermelés kényszere alól.

A méhpempő fogyasztása nem zavarja más gyógyszerek szedését, egyszerűen segíti a szervezetet a megfelelő inzulinszint kialakításában.

Adagolás: 60 napon át napi 1-3 gramm tiszta méhpempő. A kezelés eredményességének mérését érdemes néhány héttel a kúra utánra időzíteni.

 

Csonttörés

A tiszta méhpempő elősegíti a csontszövet termelődését, segíti a csontok regenerálódását ezáltal a gyógyulás idejét lerövidíti.

Adagolás: 45 napon keresztül napi 2 gramm méhpempő fogyasztása ajánlott.

 

Csontritkulás

A csontritkulás nőknél 40 év fölött gyakran előforduló betegség.

A csontritkulást az ösztrogén nevű hormon hiánya okozza. A tiszta méhpempő serkenti az ösztrogéntermelést.

Adagolás: 40 év fölött évente két alkalommal érdemes 60 napos kúrát tartani, napi 2 gramm méhpempőt fogyasztani.

 

Daganatok ellen

Világszerte végzett kísérletek során, egymástól teljesen függetlenül működő tudós csoportok arra a következtetésre jutottak, hogy a méhpempő gátolja a tumorsejtek növekedését, áttételét, valamint a ráksejtek halálát idézi elő az egészséges sejtek károsítása nélkül.

Adagolás: évente 2-3 alkalommal 60 napos kúrák alatt napi 2-4 gramm tiszta méhpempőt érdemes fogyasztani.

A kúrák idején érdemes vegetáriánus étrendet tartani, sok nyers gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani.

 

Depresszió

A méhpempő bizonyítottan javítja a közérzetet, megszünteti étvágytalanságot, a depresszív tüneteket. A tiszta méhpempő triptofán tartalmának köszönhetően nagyon hatásos természetes antidepresszáns.

Adagolás: 1-2 hetes szünetekkel, 30 napos kúrák alatt, napi 2 - 4 gramm tiszta méhpempőt fogyasztása javasolt.

 

Drogfüggőség

Nemrég fedezték fel a méhpempő hatékonyságát ezen a területen. Az elvonási tünetek megszüntetésében, a drogfüggőség kezelésében a méhpempő nagyon hatékony.

A kutatások azt bizonyították, hogy a napi adag méhpempő százszorosát fogyasztva a drogproblémákkal küzdők esetében legtöbbször megszűntek az akut elvonási tűnetek (reszketés, szorongás, inkoherens gondolkozás stb.).

Ajánlott adagolás: a kúra kezdetén egyszeri 25 gramm tiszta méhpempő, majd napi 5 gramm méhpempőt kell szedni és a 3 hónapos kúra végére az adagot le kell csökkenteni napi 2 grammra.

 

Érelmeszesedés/ateroszklerózis

A tiszta méhpempő csökkenti a vér  triglicerin és koleszterin szintjét, így csökkenti az érfalakra történő lerakódásukat is. Ezáltal pedig az érelmeszesedést vagy más néven ateroszklerózist is képes megelőzni.

Adagolás: Évente 2-3 alkalommal, 40 ? 50 napos kúrák alatt napi 2 gramm tiszta méhpempőt érdemes fogyasztani.

 

Fáradság (krónikus)  

A tiszta méhpempő az egyik legerősebb természetes energizáló, amely segít a munkaképesség visszaszerzésében, bizonyos kognitív funkciók (pl. figyelem, koncentráció, memória) javításában és az alvás normalizálásában.

Adagolás: évente két alkalommal, év elején és év végén javallott 3 hónapos méhpempő kúrát tartani. A kúrák során a méhpempő szedését napi 1 grammal célszerű kezdeni és a 3 hónap alatt napi 3 grammra érdemes az adagot növelni.

 

Gyermekgyógyászat

A gyermekgyógyászatban a méhpempős kezeléssel nagyon jó eredményeket értek már el. A méhpempő jó hatása kimutatható a beteg és gyenge gyermekeknél. Különösen eredményes hatása van azoknál a gyerekeknél, akik hipotrofiában ? valamelyik szerv fejletlensége ? betegségben szenvednek. A tiszta méhpempővel még olyan esetekben is eredményt értek el, ahol a klasszikus terápia nem segített.

A méhpempő 7 napi fogyasztása után már látható volt a testsúly növekedése, az általános állapot javulása, étvágy- és alvásproblémák megszűnése, turger szövet, a bőr rugalmassága és a bőr alatti szövet növekedése. Lehet adni a méhpempőt koraszülött csecsemőknek is immunerősítésre és súlynövekedésre.

 

Hangszálak

A méhpempő savas kémhatásának köszönhetően lazítja a hangszálakat. Az igénybevett hangszálakra ajánlott napi 1 gramm méhpempő szedése.

 

Hepatitisz

Orvosok által végzett kísérletek során a hepatitisz összes típusa esetén hatásos szernek bizonyult a méhpempő, függetlenül attól, hogy a betegség akut, krónikus vagy krónikus progresszív volt. Általánosságban elmondható, hogy nem csak a laboreredmények lettek jobbak (albumin/globulin arány és transzamináz növekedés), hanem a betegek közérzete is jelentősen javult a tiszta méhpempő hatására.

Adagolás: 90 napos kúra alatt napi 3 gramm méhpempő fogyasztása javasolt. A kúrát meg kell ismételni 30-45 napos szünet után.

 

Immunerősítés

A méhpempő nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, melyeknek köszönhetően kiválló immunerősítő hatással rendelkezik.

Továbbá a benne lévő 10-HDA savnak köszönhetően kiválló gomba- és vírusölő hatással is bír, ezért kifejezetten ajánlott a szedése járvány idején, vagy az influenza megelőzésére.

A különböző betegségek leginkább akkor jelentkeznek, amikor a szervezet gyengébb állapotban van, betegségek megelőzése céljából, az immunrendszer erősítésére érdemes a méhpempőt egész évben fogyasztani, 1 grammonként naponta.

 

Izületi betegségek

A méhpempő gyulladásgátló hatású, az izületi fájdalmakat jelentősen csökkenti, a porckopás tüneteit enyhíti, gyorsítja a reumás eredetű ízületi gyulladás, porckopás gyógyulását.

A tiszta méhpempő serkenti a gyulladásgátló kortizol hormon termelődését a mellékvesében, ami lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat és elősegíti a porcszövetek regenerálódását.

Ajánlott adagolás: 35 - 45 napon keresztül napi 1-3 gramm.

 

Koleszterinszint csökkentés

A New Yorkban található James Vittek Orvostudományi Főiskola Endokrinológiai szekciója által 1995-ben végzett klinikai vizsgálatok és kísérleti orvosi vizsgálatok azt mutatták, hogy a méhpempő csökkenti a koleszterint és a triglicerideket.

Ajánlott adagolás: 30-60 napon keresztül napi 2 gramm, évente 3 alkalommal.

 

Látáserősítés

A tiszta méhpempő komplex vitamin és ásványianyag forrás, melyek közül a látás szempontjából a legfontosabbak:

  • az A vitamin és felszívódását segítő cink
  • az E vitamin és felszívódását segítő szelén
  • C vitamin
  • lutein

Ajánlott adagolás: napi 1 gramm méhpempő, akár folyamatosan, akár kúraszerűen sokat segít.

 

Májgyulladás 

A tiszta méhpempő napi adagolása nagyon jó eredményeket adott a betegség kezelésében, legyen az akut, krónikus vagy krónikus progresszív. A kezelések után a betegek állapota javult, mind laboreredményeik, mind közérzetük szempontjából.

Adagolás: 90 napos kúra alatt napi 3 gramm méhpempő fogyasztása javasolt. A kúrát meg kell ismételni 30-45 napos szünet után.

 

Meddőség

A méhpempő növeli a vér luteinizáló hormon szintjét, ami segít az ovulációban, akkor is ha szabálytalan a petefészek működés, valamint a tiszta méhpempő segíti az ösztrogén termelést. A petefészek helyes működéséért, a menstruációs ciklus szabályozásáért a hormonális háztartás helyes működése nélkülözhetetlen. Ebben a témakörben további írások és kutatási eredmények blogunkba kerülnek feltöltésre.

Ajánlott adagolás: napi 1-2 gramm tiszta méhpempő 28 napon át, majd 28 nap szünet után ismét, évente 6 alkalommal.

 

Megfázás

A tiszta méhpempő direkt vírusellenes hatást fejt ki, stimulálja az immunsejtek termelését és aktiválja a meglévő immunsejteket.

Ajánlott adagolás: 7 napon át 2-4 gramm méhpempő

 

Női problémák

A tiszta méhpempő a benne található 10-HDA savnak köszönhetően kiválló gomba- és vírusölő hatással is bír, ezért kifejezetten ajánlott a szedése a fertőzésekkel, gyulladásokkal kapcsolatos női problémák esetén.

A méhpempő segíti a hormonháztartás helyreállását, a rendszertelen ciklus szabályozását.

Ajánlott adagolás: napi 1-2 gramm, amíg a probléma fennáll vagy 28 napon át tartani a méhpempő kúrát, majd 28 napos szünet után megismételni.

 

Öregedésgátlás

A méhpempő kiválló sejtregeneráló hatású, stimulálja az agyi őssejtek növekedését.

A méhpempőben lévő 10 HDA-sav mind az idegi, mind pedig a neurológiai sejtek termelését serkenti. A méhpempő szabad gyökfogó képességgel rendelkezik, és nagyon hatékony antioxidáns.

A méhpempő védi a térbeli tanulást és a memória teljesítményét ezáltal az öregedés természetes tüneteire, úgy mint az időskori demencia, szenilitás csökkentésére vagy késleltetésére kivállóan alkalmas.

Ajánlott adagolás: évente három alkalommal 60 napos kúrák alatt napi 2 gramm tiszta méhpempő.

 

Posztmenopauzális szindróma (PMS)

Dr. D. Georgiev által végzett kísérletek alapján a méhpempő bizonyítottan serkenti az ösztrogén hormon termelését, a petefészek aktivitását. A kísérletek során 90 napon át adták a tiszta méhpempőt PMS-ben szenvedő betegek számára, a kísérleti periódus végére mindenkinél pozitív változás került leírásra.

Ajánlott adagolás: 90 napon át, napi 1 gramm méhpempő

 

Potencianövelés & férfi meddőség

A tiszta méhpempő növeli a vérben a tesztoszteron szintet, serkenti a hímivarsejtek termelődését, növeli mozgékonyságukat. A tiszta méhpempő természetes potencianövelő hatással rendelkezik.

Ajánlott adagolás: napi 2 gramm méhpempő

 

Rövidlátás (myopia)

Dr. Jurate Jankauskiene, a Kaunas Egyetem szemészeti szakembere 2008-ban 25 myopiás betegen kimutatta, hogy a méhpempő alkalmazása észrevehető javulást eredményez. A 60 napos kezelés után a betegek jobb látásélességet és nagyobb kontrasztérzékenységet mutattak.

Ajánlott adagolás: 60-90 napon át napi 1 gramm tiszta méhpempő

 

Spontán vetélés

A tiszta méhpempő növeli a szervezet progeszteron szintjét, mely segít a szervezetnek a terhesség fenntartásában.

Ajánlott adagolás: 1 hónappal a tervezett teherbeesés előtt és a terhesség első 2 hónapjában napi 1 gramm tiszta méhpempő fogyasztása javasolt.

 

Szemfenékmeszesedés (makuladegeneráció)

Leginkább az időskort érintő betegség, melynek során az éleslátás helyén az ideghártya sejtjei elpusztulnak.

Dr. Jurate Jankauskiene Passau-ban egy kongresszuson mutatta be tanulmányát, mely alapján a betegség kezelésében tiszta méhpempővel ért el jó eredményeket. A betegek látásélessége átlagosan 10% -kal javult 30 napos méhpempő kezelés után.

 

Szenilis demencia

A méhpempő kiválló sejtregeneráló hatású, stimulálja az agyi őssejtek növekedését.

A méhpempőben lévő 10 HDA-sav mind az idegi, mind pedig a neurológiai sejtek termelését serkenti. A méhpempő szabad gyökfogó képességgel rendelkezik, és nagyon hatékony antioxidáns.

Ajánlott adagolás: 50 éves kor felett évente háromszor 60 napon át napi 2 gramm tiszta méhpempő fogyasztása javasolt.

 

Szívinfarktus

A tiszta méhpempő erős antioxidáns hatást fejt ki, és megakadályozza a plakk képződését, az érfalakon történő lerakodását, ezáltal vérnyomáscsökkentő és értágító hatású. A szívbetegségben szenvedőknek - főleg intenzív stresszes időszakokban kifejezetten ajánlott megelőzés céljára a méhpempő fogyasztása.

Ajánlott adagolás: 60 napon át napi 2 gramm

 

Szklerózis multiplex

A központi idegrendszer fehérjeállományának gyulladásos megbetegedése, mely az esetek felében visszafordíthatatlan szövetkárosodás miatt rokkantsághoz vezet.

Csak a tiszta méhpempőben található meg a 10-HDA sav, melynek hatására az idegsejtek működése fokozódik, melynek köszönhetően a betegség tűnetei csökkennek.

Ezen a téren kiemelkedő eredményeket egy román orvos ért el kísérleteivel, melynek során a méhpempőből a betegeknek az addig megszokott dózisok többszöröseként adagolta.

Ajánlott adagolás: 7 napon át napi 8-10 gramm tiszta méhpempő, majd négy hét szünet után a kúrát érdemes megismételni.

 

Torokgyulladás

A tiszta méhpempő a 10 HDA-sav tartalmának köszönhetően hatékonyan csillapítja a baktérium vagy vírus okozta torokgyulladást.

Ajánlott adagolás: 4-5 napon át napi 3-4 gramm méhpempő, ha a fájdalom nem múlt el teljesen további 3-4 napig napi 2 gramm méhpempő.

 

Várandós anyukáknak

A méhpempő a magzat fejlődéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A magzat fejlődése szempontjából legfontosabb kiemelni a B9 vitamin (folsav) szerepét, mely a fejlődési rendellenességek kizárásában jelentős szerepet tölt be.

Továbbá a méhpempő vírus, gomba és baktériumölő hatásának köszönhetően sokat segít a kismama egészségének megtartásában.

Valamint a méhpempő serkenti a tejelválasztást, ezért érdemes szedni napi 1 gramm méhpempőt a várandósság teljes ideje alatt.

 

Vérszegénység

A tiszta méhpempő hatása alatt a vörösvérsejtek képződése intenzívebbé vált. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy elegendő dózisban, a méhpempő segít megszüntetni a vörösvérsejtek morfológiai hiányosságait, és megakadályozza abnormális folyamatait.

Ajánlott adagolás: 4 hetes kúrák alatt napi 2-5 gramm méhpempő (az adag a vérszegénység súlyosságával nő).

 

 

Forrás:

http://healthywithhoney.com/what-is-royal-jelly-good-for-and-how-to-take-it/

http://www.formula-as.ro/2009/894/terapii-alternative-58/laptisorul-de-matca-crud-12173

 

Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
16.800 Ft
14.990 Ft
Méhkenyér
Méhkenyér
12.990 Ft
12.990 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhpempő 200 gramm
Tiszta Méhpempő 200 gramm
33.600 Ft
23.990 Ft
Hársméz
Hársméz
2.690 Ft
2.690 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
2.190 Ft
2.190 Ft
*Vállasszon kiszerelést