A méhpempő különleges összetevői II. A 10-HDA sav

Az egyetlen olyan anyag, melyet a természetben csak és kizárólag a méhpempőben találhatunk meg,  és mesterséges előállítása sem lehetséges...a 10-HDA sav...

 

A méhpempőt a fiatal dajkaméhek szervezete termeli, mellyel a méh lárvákat táplálják életük első 3 napján és a méhkirálynőt egész élete során. A dolgozó méhek átlagosan nyáron 35-40 napig, télen maximum 5 - 6 hónapig élnek, míg a csak méhpempőt fogyasztó méhkirálynő ezzel szemben 3-4, de akár 5 év is elél.

Az 1950-es évek óta a méhpempő az orvosok folyamatos érdeklődésének középpontjában áll. Eddig több, mint 150 biológiailag aktív összetevőjét sikerült azonosítaniuk.

A tiszta méhpempő legkülönlegesebb összetevője a 10-HDA sav (10-hdroxi-2 dekánsav), melyet a természetben sehol máshol nem találunk meg, csak és kizárólag a méhpempőben, mesterséges előállítása nem lehetséges.

 

A 10-HDA sav antibakteriális, gomba és vírusölő, gyulladáscsökkentő hatóanyag, úgy is mondhatjuk, hogy természetes antibiotikum. Hozzásegíti a szervezetet a kórokozók leküzdéséhez, valamint a szabad gyökök eltávolításához. A vitaminokkal együtt erősíti a szervezet védekezőképességét a betegségekkel szemben, valamint a már kialakult megbetegedések leküzdésében nyújt segítséget.

 

10-HDA savval kapcsolatos kísérletek eredményei:

  • számtalan esetben vizsgálták már a tiszta méhpempőt, a rákos elváltozások ellenszereként. Úgy tartják, hogy a 10-HDA sav erősen gátolja a rosszindulatú sejtek növekedését,
  • csökkentette a bronchiális asztma tüneteit,
  • enyhítette a máj- és vesebetegségek tüneteit,
  • enyhített a csonttöréses fájdalmakon,
  • csökkentette a hasnyálmirigy gyulladását,
  • enyhítette a gyomorfekély fájdalmait,
  • értágító,
  • vérnyomás csökkentő,
  • általános gyulladáscsökkentő,
  • javította a menopauzás tüneteket,
  • gyorsította a sebgyógyulást,
  • segített a gyulladásos női és férfi problémák kezelésénél.

 

Japán tudósok szerint, a méhkirálynő azért él átlagosan 36x hosszabb ideig, mint a dolgozó vagy a dajka méhek, mert csak és kizárólag méhpempőt fogyaszt, ezen belül is a 10-HDA savnak tulajdonítják a méhkirálynő hosszabb életét. Ezen orvosok úgy tartják a 10-HDA sav egy életelixír, öregedésgátló anyag.

 

A méhpempő hatékonyságát és ezáltal értékét a 10-HDA sav mennyisége határozza meg. Minél magasabb százalékban van jelen ez az anyag, annál erősebb a méhpempő szervezetre kifejtett jótékony hatása.

 

Az általunk forgalmazott normál Tiszta Méhpempő is már egy magasabb minőségi osztályba tartozik ami 1,6 % 10-HDA savat tartalmaz. Prémium magas minőségű méhpempőnk pedig 2,8 % 10-HDA savat tartalmaz.

Ajánljuk termékeinket kortól és nemtől függetlenül bárki számára megbetegedések leküzdésére, megelőzésére, kúra szerűen vagy folyamatos fogyasztásra. 

 

 

 

 

 

Forrás:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4350847/#   

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2781774/

Hársméz
Hársméz
2.690 Ft
2.690 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
2.190 Ft
2.190 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhpempő 200 gramm
Tiszta Méhpempő 200 gramm
33.600 Ft
23.990 Ft
Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
16.800 Ft
14.990 Ft
Méhkenyér
Méhkenyér
12.990 Ft
12.990 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést