Méhpempő az Alzheimer-kór ellen

A közelmúlt kutatásai szerint a méhpempő javítja a rövid távú memóriát, mivel bizonyítottan hasznos szerepet játszik az idegi funkciókban...

 

Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

A szellemi leépülés az Alzheimer-kór velejárója, mivel ebben a betegségben az egészséges agyszövet degenerálódik, elsorvad, sokszor olyan súlyos mértékben, mely a normális napi életvitelt, az önellátást is lehetetlenné teszi a betegek számára.

Az Alzheimer-kórban szenvedő beteggel való együttélés megnehezíti a család mindennapjait is. A hozzátartozóra a demencia súlyossága fokozódásával egyre nagyobb teher hárul. Ő is áldozata a betegségnek, éppúgy, mint a beteg. A krónikus lefolyású, évekre kiterjedő betegség óriási erőfeszítést igényel.

Az Alzheimer-kórnak ellenszere a modern orvostudományban nem ismeretes, ezért a természetes kezelési lehetőségek a tudósok figyelmének középpontjában állnak mind a mai napig. A kutatásokban 2016-ban jelentős áttörések történtek.

Az Alzheimer-kór összefüggésben van a tanulási és memóriazavarokkal, ezért az Advanced Biomedical Research-ben megjelent tanulmányt arra tervezték, hogy megvizsgálja a méhpempő hatását a térbeli tanulásra és a memóriára.

Mivel az agyszövet sok olyan telítetlen zsírsavat tartalmaz, amelyek különösen veszélyeztetettek a szabad gyökös támadások számára, a méhpempőben megtalálható antioxidáns anyagok fontos szerepet játszhatnak a neurodegeneratív betegségek megelőzésében és gyógyításában. Ez magában foglalja az Alzheimer-kór lehetséges természetes kezelését is.

 

Összegzésként a megállapítások azt mutatják, hogy az antioxidáns anyagok fontos szerepet játszhatnak a neurodegeneratív megbetegedések megelőzésében és gyógyításában A méhpempő szabad gyököket megkötő képességének köszönhetően nagyon hatékony antioxidáns.

Kimutatták, hogy a méhpempő stimulálja az agyi őssejtek növekedését, ezáltal hatékony eszköz az Alzheimer-kór megelőzésében.

A méhpempő védi a térbeli tanulást és a memória teljesítményét, és pozitív hatással van a neurális funkciókra és a megismerésre.

 

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3507025/

Hársméz
Hársméz
2.690 Ft
2.690 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhkenyér
Méhkenyér
12.990 Ft
12.990 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Tiszta Méhpempő 100 gramm
Tiszta Méhpempő 100 gramm
16.800 Ft
14.990 Ft
Nyers Vegyesvirág virágpor
Nyers Vegyesvirág virágpor
2.800 Ft
2.800 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Vegyes Virágméz
Vegyes Virágméz
2.190 Ft
2.190 Ft
*Vállasszon kiszerelést
Méhpempő 200 gramm
Tiszta Méhpempő 200 gramm
33.600 Ft
23.990 Ft